Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Σε πολύ μικρή απόσταση από το σπίτι μου στον Άλιμο βρίσκεται το πάρκο στον Λόφο Πανί. Εκεί καθημερινά πολλοί γονείς φέρνουν τα παιδιά τους για να κάνουν ποδήλατο, να ανέβουν στα σχοινιά,να παίξουν ποδόσφαιρο ή τένις, ενώ και πάρα πολλοί άλλοι, ηλικιωμένοι και νέοι, έρχονται για να τρέξουν ή να περπατήσουν ή απλά να πάρουν λίγο αέρα.

Χθες το απόγευμα πήρα την μικρή μου κόρη για μια βόλτα. Το θέαμα όμως που αντίκρισα, και δεν είναι πρωτόγνωρο, με στεναχώρησε για μία ακόμα φορά. Στο λόφο υπάρχει ένα θεατράκι όπου ο Δήμος Αλίμου κάνει κάθε Σεπτέμβρη το Πολιτιστικό Φεστιβάλ του. Κατάλοιπο της πολιτιστικής εβδομάδας είναι αυτή η τουαλέτα, που περνώντας απ’ έξω πρέπει να κλείσεις την μύτη σου.

Βέβαια δεν πρέπει να κατηγορούμε μόνο τον Δήμο. Ας κοιτάξουμε και λίγο στον καθρέπτη, γιατί γι’ αυτά τα σκουπίδια στα σχοινιά που παίζουν τα παιδιά, ή στο χορτάρι που βάζω την μπέμπα μου να παίξει, ΕΜΕΙΣ είμαστε υπεύθυνοι.

Τελικά μάλλον έχουμε την χώρα, το κράτος, την πόλη, την γειτονιά (πάρτε ότι θέλετε) που ΑΞΙΖΟΥΜΕ!!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βασίλη κάποια στιγμή και ο "λαός" πρέπει να πάψει να βρίσκεται στο απυρόβλητο. Παντού επικρατεί η άποψη ότι η κυβερνηση, ο δήμος, οι αρμόδιοι, αυτοί φταίνε. Εμείς τι να κάνουμε αφού δε βρίσκουμε ας πούμε άδειο καλαθάκι; Άθλια η λογική μας και πραγματικά μας αξίζει ένας άθλιος τόπος.

vasilis tsiknakos (philosofos) είπε...

Συμφωνώ απολύτως φίλε Απόγονε. Τα παραδείγματα είναι πολλά και διαχρονικά. Σύντομα θα ανεβάσω ένα post με φωτογραφικό υλικό από την παραλία Ελληνικού και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα μετά την "επανάσταση" που είχε κηρύξει ο Δήμαρχος της περιοχής κύριος Χρήστος Κορτζίδης στα ιδιωτικά συμφέροντα που την εκμεταλλευόντουσαν και την "απόδοση" της στον "λαό" της περιοχής.
Για να αποδίδουμε όμως και τα εύσημα οφείλω να ομολογήσω ότι λίγες ημέρες μετά την αποστολή των φωτογραφιών του post με mail στον Δήμο Αλίμου η τουαλέτα που είχε παρατηθεί στον Λόφο Πανί εξαφανίστηκε. Ελπίζω και οι δημότες που χαίρονται τον λόφο να πράξουν ανάλογα και με τα σκουπίδια τους.