Παρασκευή 4 Μαΐου 2007

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΩΝ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ

Πριν από λίγο ένας συνάδελφος μου ανέφερε ότι έχει δοθεί εντολή από το Υπουργείο Οικονομικών να ξεχυθούν οι εφοριακοί για το θέμα των ημιυπαίθριων χώρων. Μόλις το άκουσα εξοργίστηκα. Είναι δυνατόν η ανοησία τους να έχει φθάσει σε τέτοια επίπεδα; Είναι δυνατόν να μπει ένα τέτοιο χαράτσι σε εκατομμύρια οικογένειες για ένα θέμα που το δημιούργησε το ίδιο το κράτος; Γιατί το κράτος άφησε το παραθυράκι (παραθυράκι είπα, πόρτα ορθάνοιχτη άφησε) στους εργολάβους την τελευταία δεκαετία. Δεν λέω όλοι βγήκαν ωφελημένοι από την πρακτική αυτή, αλλά λιγότερο από όλους οι αγοραστές, που ουσιαστικά δεν πλήρωναν το έξτρα φόρο γι’ αυτά τα παραπάνω τετραγωνικά. Ωφελημένοι τα μέγιστα βγήκαν οι εργολάβοι αφού ενσωμάτωναν τα τετραγωνικά των ημιυπαίθριων χώρων στα υπόλοιπα τετραγωνικά του σπιτιού και τα πωλούσαν στην ίδια αξία. Ωφελημένο και το κράτος γιατί αναζωογονήθηκε η κορεσμένη τότε αγορά κατοικίας (προ 10-12 χρόνων περίπου). Έρχεται λοιπόν σήμερα ο κύριος Αλογοσκούφης και οι παρατρεχάμενοι του και στην προσπάθεια τους να γεμίσουν τα ελλειμματικά τους ταμεία αναμοχλεύουν τα πάντα. Προσπαθούν να βρουν μετρητά από παντού. Καταφεύγοντας πάντα στα ίδια θύματα.

Αγνοώντας ότι αν οι ιδιοκτήτες υποκύψουν και δηλώσουν τους ημιυπαίθριους χώρους τότε θα πέσουν νομοτελειακά και στις δαγκάνες της πολεοδομίας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αγνοώντας ότι οι επαγγελματίες αθλητές και προπονητές φορολογούνται αυτοτελώς με 20%. Ένας μισθωτός των €40.000 φθάνει να πληρώνει μέχρι και 40% φόρο ενώ ο Rivaldo του €1.500.000 πληρώνει 20% φόρο.

Αγνοώντας το προεκλογικό τους σύνθημα για μείωση των δημοσίων δαπανών, επί των ημερών τους οι δημόσιοι υπάλληλοι ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο.

Αγνοώντας την ανεπάρκεια και την ανικανότητά τους να εκμεταλλευτούν οικονομικά όλη αυτή την ολυμπιακή περιουσία, που 3 χρόνια μετά τους αγώνες ρημάζει αναξιοποίητη.

Η απάντηση που θα πάρετε κύριε Αλογοσκούφη είναι η ίδια με αυτή που πήραν οι Πέρσες στις Θερμοπύλες. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.

1 σχόλιο:

Chrysotheras είπε...

Πολύ σωστά...
παρέλειψες όμως να πείς ότι κατά την εκφορά του ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ οι παλάμες των χεριών βρίσκονται αντικρυστά η μία από την άλλη, σε κάθετο θέση ως προς το έδαφος και σε ύψος λίγο παρακάτω από ...την μέση!

QUOD ERAT ...DEMONSTRANDUM