Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ Η ΚΥΡΙΑ ΘΑΝΟΥ;;;

Διάβασα το σχόλιο του Γιάννη Φιλέρη στο sport24 και τα σχόλια που ακολούθησαν σχετικά με την απόφαση της ΔΟΕ να μην επιτρέψει στην Κατερίνα Θάνου να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Πολλοί από τους υποστηριχτές της ελληνίδας αθλήτριας μιλάνε για μονομέρεια της ΔΟΕ μια και η Θάνου είχε εκτίσει την ποινή της, ενώ δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία για άλλους αθλητές που πιάστηκαν ντοπαρισμένοι και συμμετέχουν κανονικά, αφού η ποινή τους έχει λήξει. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που λένε το τετριμμένο και κουραστικό πια ότι οι κακοί ξένοι, και ιδίως οι αμερικάνοι, μας έχουν βάλει στο μάτι γιατί αρχίσαμε να τους παίρνουμε την δόξα.

Προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι ούτε για το αν η Θάνου εξέτισε την ποινή της ή όχι, ούτε για το αν μας την έχουν στήσει οι κακοί (ΔΟΕ και Αμερικάνοι). Αυτό που με εξοργίζει είναι το γεγονός ότι τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια στήθηκε ένα ολόκληρο κύκλωμα στην Ελλάδα από το οποίο κάποιοι (ομοσπονδίες, προπονητές, αθλητές, επιτήδειοι κλπ.), πουλώντας επικές νίκες και εθνική υπερηφάνεια, έβαλαν στην τσέπη τους πολλά εκατομμύρια. Εδώ είχε φθάσει το ελληνικό κράτος να κοστολογεί τα μετάλλια. Αν είναι δυνατόν. Και όλα αυτά τα εκατομμύρια έφυγαν από τις δικές σας και τις δικές μου τσέπες. Δεν έχει διαπράξει λοιπόν η κυρία Θάνου και οι όμοιοι της το αδίκημα της απάτης εις βάρος των ελλήνων φορολογουμένων;;; Για την μεγάλη αυτή απάτη της πριμοδότησης ψεύτικων μεταλλίων δεν πρέπει να πληρώσει κάποιος;;;

Όσον αφορά τον επαγγελματικό αθλητισμό, τη ντόπα, τη πρωτιά, το κύπελλο, το πληρώνει (ή πρέπει να το πληρώνει, γιατί στην Ελλάδα ακόμα και ο επαγγελματικός αθλητισμός είναι κατά βάσει κρατικοδίαιτος) ο πρόεδρος, ο σπόνσορας, ο πελάτης-οπαδός. Η διαφορά νομίζω είναι τεράστια.

3 σχόλια:

Kαπα είπε...

Διάβασα αρκετά κείμενά σας και αισθάνθηκα την ανάγκη να σας ευχαριστήσω προσωπικά αλλά και εκ μέρους της "Παραγράφου".

Δεν βρήκα το ιμέιλ σας κι έτσι καταχράστηκα το χώρο των σχολίων με αποτέλεσμα να είμαι εκτός θέματος.

Ευχόμαστε ολόψυχα να είστε όλοι σας καλά!

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Κάπα

Kαπα είπε...

Οσο για το θέμα, τα λέτε πολύ ωραία, γιατί ούτως ή άλλως, η εθνική υπερηφάνεια είναι από μόνης της ντόπα, μια φούσκα για το θεαθήναι.


Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Κάπα

vasilis tsiknakos (philosofos) είπε...

Αγαπητέ Κάπα.


Δεν χρειάζεται να με ευχαριστήσετε για τίποτα. Θεωρώ ότι αποτελείτε, εσείς και η σύζυγος σας, παράδειγμα προς μίμηση για το κουράγιο και την δύναμή σας. Αυτό όμως για το οποίο σας θαυμάζω πρωτίστως είναι ότι παρόλες τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζετε δεν χάσατε ποτέ τον ανθρωπισμό σας. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και σε λίγο καιρό να είναι απλά ένας εφιάλτης που πέρασε.