Παρασκευή 20 Απριλίου 2007

Ο ΔΕΛΑΣΤΙΚ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ

Διάβαζα προχθές την ανακοίνωση που έβγαλε ο πρώην αρθρογράφος της Καθημερινής και νυν (;) του Έθνους αλλά πάντα διευθυντής του ΠΡΙΝ Γιώργος Δελαστίκ, κατά των ΜΜΕ και της πρεσβείας των ΗΠΑ για τη τοποθέτηση πρακτόρων σε καίριες θέσεις με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και την εξάλειψη του αντιαμερικανισμού στην Ελλάδα. Με εντυπωσίασε η ρητορική του συγκεκριμένου δημοσιογράφου (;) – αρθρογράφου που παραπέμπει σε άλλες εποχές και δείχνει που κινείται ένα μέρος (ή μήπως όλης;) της κομμουνιστικής αριστεράς στις μέρες μας. Πόσο αναχρονιστική είναι η φρασεολογία της πόσο απαρχαιωμένο είναι το σκεπτικό της.

Ο Γιώργος Δελαστίκ για μία ακόμα φορά μας έδειξε πόσο μακριά μπορεί να φθάσει η σκέψη του. Έχω μερικές απορίες μόνο. Αφού έχουν ως σκοπό να πλήξουν τις άφθαρτες και αντί-νεοταξικές φωνές γιατί ο Χρήστος Γιανναράς εξακολουθεί και αρθρογραφεί στην ίδια εφημερίδα; Πως καταδεχόταν ο ίδιος τόσο καιρό να αρθρογραφεί σε μία εφημερίδα διαβρωμένη από τους πράκτορες; Πως και βρήκε αμέσως δουλειά σε άλλο μεγάλο εκδοτικό οργανισμό; Και εν τέλει αν όντως υπάρχει μία τέτοια προσπάθεια εκ μέρους της πρεσβείας γιατί ο αντιαμερικανισμός στην Ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος σε ποσοστό πανευρωπαϊκά, εκτείνεται από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά και φθάνει σε ποσοστό περίπου 90%;

Γιατί κύριε Δελαστίκ;

1 σχόλιο:

πολυτεχνίτης είπε...

Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου. Είναι πολύ πιο εύκολο αντί να απαντήσεις με επιχειρήματα σε μια άποψη, να την απαξιώσεις με το να βαφτίσεις αυτόν που την εκφράζει "πράκτορα" και "ενεργούμενο" και "επιδοτούμενο" όπως περίπου κατηγορήσαν και μένα. Σε μια χώρα που ο ορθολογισμός υποφέρει και πολλές φορές θεωρείται απορριπτέος, είναι επόμενο να γίνεται κάτι τέτοιο.