Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Η ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΗ ΚΑΦΡΙΛΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ

Ένα ακόμα κύμα βίας σε αγωνιστικούς χώρους παρακολουθήσαμε το σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Θέρετρο των επιχειρήσεων αυτή την φορά η Πάτρα και το final 8 του κυπέλλου στο βόλεϊ. Δύο άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ενώ πραγματοποιήθηκε και πλιάτσικο στα δημοσιογραφικά θεωρεία απ’ όπου εκλάπησαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Οι μεγάλες ελληνικές ομάδες δυστυχώς αποτελούν σχολεία παραγωγής δολοφόνων. Αποτελούν στα μάτια μου τις ελληνικές μαντράσα που βγάζουν τους δικούς τους οπαδικούς Ταλιμπάν. Που στο όνομα της δικής τους μοναδικής (κόκκινης, πράσινης, κίτρινης, μαύρης, εμπριμέ) αλήθειας είναι έτοιμοι να ξεσκίσουν τον αντίπαλο τους και να γευτούν την αναγνώριση από τους ομοίους τους.

Το εξοργιστικό όμως είναι ότι πλέον αυτά θεωρούνται περίπου ως φυσιολογικά και αναμενόμενα. Οι αθλητές τα ανέχονται, ευχαριστώντας και υμνώντας κάθε φορά τον “υπέροχο” κόσμο. Τα ΜΜΕ όχι μόνο τα προσπερνάνε επιδερμικά, αλλά κάποια από αυτά έχουν δώσει και μικρόφωνα στους πιο αρρωστημένους από δαύτους. Η πολιτεία τους χαϊδεύει (ομάδες και κάφρους) μια και αποτελούν εκλογική πελατεία. Και έτσι το αυγό του φιδιού μεγαλώνει και πολλαπλασιάζεται. Μαθαίνει ότι μένει ατιμώρητο και γίνεται ακόμα πιο σκληρό, ακόμα πιο αιμοβόρο αλλά πάντα το ίδιο ύπουλο. Το ερώτημα όμως είναι τι και πότε θα το σταματήσει; Τι και πόσο θα πρέπει να θρηνήσουμε για να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να μπει ένα τέλος σ’ αυτή την καφρίλα;

Δολοφονικοί στρατοί στην υπηρεσία της πράσινης, κόκκινης, εμπριμέ, ιδεολογίας. Επαγγελματικές ομάδες επαίτες της κρατικής χρηματοδότησης. Πρωταθλητές βουτηγμένοι στην ντόπα. Αυτή είναι, δυστυχώς, η εικόνα του ελληνικού επαγγελματικού αθλητισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: