Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΝΟΥΤΣΟ

Ο Αντώνης Πανούτσος σχολιάζει στην χθεσινή Sportday, με χιούμορ όπως πάντα, τις φιλειρηνικές ευαισθησίες της Αριστεράς.

"... Αστείο βέβαια δεν θα βρουν το ότι μία μέρα πριν από το ματς της εθνικής τους με την ελληνική έχει προγραμματιστεί στο Ηράκλειο διαδήλωση διαμαρτυρίας για την επίθεση των Ισραηλινών στη Γάζα. Όπου με τα ματάκια μου βλέπω τι θα γίνει. Οι Ισραηλινοί, προστατευμένοι από μια πενηντούρα πράκτορες της Μοσάντ, θα βρίσκονται στο ξενοδοχείο. Πριν από το ξενοδοχείο θα βρίσκονται μια χιλιάδα διμοιρίες των ΜΑΤ που θα σταματήσουν τους διαδηλωτές πετώντας τους –ας ελπίσουμε φρέσκα– δακρυγόνα.

Οι διαδηλωτές θα σταματήσουν και θα αρχίσουν να πετάνε Μολότοφ και πέτρες στα ΜΑΤ. Τα ΜΑΤ θα κοιτάνε. Οι διαδηλωτές θα φύγουν προς το κέντρο της πόλης σπάζοντας βιτρίνες και αυτοκίνητα ενώ θα φωνάζουν «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι». Και οι Ισραηλινοί θα έχουν στενοχωρηθεί τόσο πολύ, που δεν θα φάνε το τιραμισού στο ταμπλ ντ' οτ του ξενοδοχείου...

Αφού λοιπόν το ξέρουν ότι στο τέλος πάλι ελληνικές βιτρίνες θα σπάνε και αυτοκίνητα Ελλήνων θα καταστρέφουν, υπάρχει λόγος να γίνεται ένα συλλαλητήριο που εκείνος που λιγότερο απ' όλους ενοχλείται είναι ο στόχος; Υπάρχει. Μόνο όταν ο πραγματικός στόχος είναι ο συμπολίτης που είναι εκείνος που πληρώνει όποιον πούστη ενοχλεί τις ευαισθησίες της ελληνικής Aριστεράς.

Από τους Αμερικανούς στο Ιράκ μέχρι τους Ισραηλινούς στη Γάζα και το ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Άπαντα μπορεί να είναι βορβορώδη, επαίσχυντα και κατάπτυστα, αλλά μπορεί κάποια ευαίσθητη καρδιά να πει τι φταίει ο Έλληνας πολίτης να τα πληρώνει; Όποιος έχει πρόβλημα με τους Αμερικανούς, προς τα αριστερά –όταν κοιτάς προς τον Βόρειο Πόλο– πέφτουνε, και όποιος έχει πρόβλημα με τους Ισραηλινούς, προς τα αριστερά και πάλι –όταν κοιτάς προς τον Νότιο Πόλο– βρίσκονται. Τα υπόλοιπα έχουν τόση λογική όση να γίνονται διαδηλώσεις ενάντια στο κυνήγι της φώκιας στο Ναϊρόμπι. Κι ακόμα χειρότερα να κυνηγάνε αυτούς που πουλάνε κοκκοφοίνικες..."

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Εκπληκτικός Αντώνης Πανούτσος, μία στήλη που σχεδόν καθημερινά διαβάζω από την αθλητική εφημερίδα που κάνω τράκα στο καφέ - δεύτερη σελίδα μπαίνοντας αριστερά.

vasilis tsiknakos (philosofos) είπε...

Έχει απίστευτο χιούμορ ο Αντώνης. Είναι φοβερός και στην ραδιοφωνική του εκπομπή αλλά δυστυχώς λόγω ώρας τον ακούω σπάνια. Μου αρέσει που τώρα τελευταία τα έχει πάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ (οι δύο από τους ιδιοκτήτες του δημοσιογραφικού συγκροτήματος στο οποίο δουλεύει είναι μέλη του ΣΥΝ) και τους τα χώνει συνέχεια.

vasilis tsiknakos (philosofos) είπε...

Και ανάλυση της παγκόσμιας κρίσης ...