Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ

Η συνέντευξη του Πέτρου Τατούλη στο Έθνος έχει πυροδοτήσει μία αλυσίδα αντιδράσεων από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Όλοι ρίχνουν την χολή τους στον Αρκά βουλευτή ο οποίος είχε το θάρρος να εκφράσει δημόσια τις απορίες που όλοι έχουμε για το τι κάνει ο πρωθυπουργός. Γιατί δεν βάζει ένα τέλος σε όλη αυτή την νοσηρή κατάσταση. Αν είναι ανεύθυνος ή απλά συνένοχος.

Μετά την διαγραφή του εμφανίσθηκαν οι γνωστοί αυλοκόλακες για να πουν την παρόλα τους. Αυτά όμως που ξεστόμισαν στα διάφορα κανάλια και εφημερίδες αποδεικνύουν περίτρανα ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πάψει να αποτελεί φιλελεύθερο κόμμα από την εποχή που έπεσε στα χέρια του αλήστου μνήμης Μιλτιάδη Έβερτ. Η ελεύθερη έκφραση των βουλευτών (η οποία απορρέει από το σύνταγμα) απαγορεύεται. Θαυμάστε τις δηλώσεις τριών στελεχών της κυβερνητικής παράταξης οι οποίοι και διετέλεσαν ή διατελούν ακόμα γενικοί γραμματείς του κόμματος και της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ζαγορίτης: Δεν μπορεί να έχει δίκιο ένας απέναντι σε 151

Τραγάκης: Ο Τατούλης έδρασε βάσει σχεδίου

Σταύρου: Οι ψήφοι που συγκεντρώνουν οι βουλευτές δεν είναι προσωπικές και πρέπει ο κύριος Τατούλης να τις επιστρέψει στην Νέα Δημοκρατία

Φαίνεται ότι για τους παραπάνω κυρίους ένας βουλευτής (ή ένας πολίτης γενικότερα) δεν έχει το δικαίωμα να έχει διαφορετική άποψη από την πλειοψηφία, εάν έχει τότε το κάνει σίγουρα βάσει σχεδίου, ενώ οι πολίτες στις εκλογές ψηφίζουν μόνο τον αρχηγό αυθεντία ενώ όλοι οι άλλοι είναι απλά στρατιωτάκια. Μα αν ήταν έτσι τα πράγματα δεν θα χρειαζόταν να έχουμε 300 βουλευτές και απλά κάθε τέσσερα χρόνια θα ψηφίζαμε κυβερνήτη και αυτός έπειτα θα όριζε τους αυλικούς τους.

Υ.Γ. Μέσα σ’ όλα πετάχτηκε και ο Γιώργος ο Παπανδρέου να σχολιάσει την αποπομπή Τατούλη. Και ας μην πέρασε ούτε μία εβδομάδα από την στιγμή που απέλυσε τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο γιατί σε τηλεοπτική εκπομπή εξέφρασε προσωπικές απόψεις.

2 σχόλια:

dmast είπε...

Κι όλα αυτά, σε μια χώρα όπου το Σύνταγμά της, προβλέπει τον διαχωρισμό των εξουσιών! Η πλειοψηφία της νομοθετικής εξουσίας (συμπολίτευση) υπάρχει απλώς για να γλύφει την εκτελεστική εξουσία (και πληρώνεται γι αυτό).
Όσο για τις δηλώσεις που αναφέρεις, τι να πει κανείς! Οι κύριοι που τις ξεστόμισαν έτσι ανερυθρίαστα, γνωρίζουν το επίπεδο των ψηφοφόρων τους.
Όσο για το θέμα Γιωργάκη - Βαλλιανάτου, τι να πει κανείς! Νομίζω ότι ο Γιωργάκης απλώς φοβάται πως θα χάσει τους ψήφους του εθνικιστικού κομματιού του ΠΑΣΟΚ, τώρα που έχει ξεκινήσει να παίρνει τα πάνω του. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι απέπεμψε κοτζάμ' Σημίτη!

vasilis tsiknakos (philosofos) είπε...

Δημήτρη έχεις δίκιο. Από το σύνολο των βουλευτών τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης δεν μπορώ να βρω πάνω από δέκα δεκαπέντε που να έχουν το θάρρος της γνώμης τους. Οι υπόλοιποι γυρνάνε από κανάλι σε κανάλι πιπιλίζοντας το μαθηματάκι που τους δίδαξε το κομματικό ιερατείο. Αλλά αυτά δεν θέλει να ακούσει ο μέσος οπαδός (αλήθεια μόνο στην Ελλάδα ο ψηφοφόρος αποκαλείται οπαδός) του κάθε κόμματος;
Όσο για τον Σημίτη, αυτός του την φύλαγε όπως φάνηκε χθες του Γιωργάκη. Προσπάθησε ο ΓΑΠ να ρίξει γέφυρες στέλνοντας στην εκδήλωση για το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού όλη την κομματική νομενκλατούρα και εκείνος δεν είχε ούτε ένα καλό λόγο να πει στην ομιλία του για το παιδί.