Δευτέρα 27 Αυγούστου 2007

ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ!!!

Είπαν

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: “Νιώθω οργή, καθώς δεν μπορεί να είναι σύμπτωση τόσες φωτιές την ίδια ώρα”

ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: “Απολύτως! Έχουμε ευρήματα. Έχουμε τις συλλήψεις, έχουμε και προσαγωγές [...] Μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται πράγματι περί ασύμμετρης απειλής. Η διασπορά των συμβάντων, δηλαδή των πυρκαγιών ο χρόνος ακόμη και οι νυχτερινές επιθέσεις, με αναφλέξεις στις τρεις και στις τέσσερις τη νύχτα και σε απίθανα μέρη, όπου η προσπέλαση σε αυτά δεν είναι ούτε από κάποιο τυχαίο διαβάτη, ή αυτοκινητιστή, μας οδηγούν στο συμπέρασμα όχι να διατυπώνουμε ερωτήματα, αλλά να κοιτάξουμε πώς να αντιμετωπίσουμε και αυτήν την ασύμμετρη απειλή”

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: “Η κυβέρνηση παριστάνει το θύμα και μιλά για συνομωσίες για να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες για την διάλυση του κράτους, οι Έλληνες δεν αισθάνονται ασφαλείς”

ΚΚΕ: “ανύπαρκτη πολιτική πρόληψης των πυρκαγιών που βαραίνει και τη σημερινή κυβέρνηση. Αν υπήρχε πολιτική πρόληψης θα μπορούσε σε μεγάλο βαθμό να εξουδετερωθεί η ενεργοποίηση σχεδίου, για την ύπαρξη του οποίου έκανε σαφή υπαινιγμό”

ΣΥΡΙΖΑ: “Την ώρα που εκατοντάδες συμπολίτες μας δίνουν μάχη για τη ζωή τους αβοήθητοι, καλό θα ήταν οι κυβερνητικοί παράγοντες αντί να σχεδιάζουν την επικοινωνιακή άμυνα της κυβέρνησης ανακαλύπτοντας "ασύμμετρες απειλές" και αόρατους εχθρούς, να ασχολούνται με την αντιμετώπιση της καταστροφής. Η μόνη προφανής ασυμμετρία αυτή τη στιγμή είναι η ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τον εφιάλτη από τη μια και οι εξαιρετικές της επιδόσεις σε επικοινωνιακά ευρήματα από την άλλη.”

Βουλώστε το όλοι σας.

Βουλώστε το εσείς κυβερνητικοί πολιτικάντηδες που προσπαθείτε να συγκαλύψετε πίσω από την συνωμοσιολογία την ανεπάρκειά σας, βουλώστε το και εσείς μαυρογιαλούροι της αντιπολιτεύσεως που προσπαθείτε να εκμεταλλευτείτε πολιτικά τις πυρκαγιές. Πασόκοι θυμόμαστε και την δική σας ανεπάρκεια τόσο στις φωτιές της Πεντέλης, όσο και σε άλλες περιπτώσεις όπως το Σάμινα, και η υπόθεση Οτσαλάν, αναλογιστείτε και τις δικές σας ευθύνες με το μέγα σκάνδαλο του εθνικού κτηματολογίου και με την κατάργηση της δασικής υπηρεσίας. Και εσείς ΚΚέδες και συνασπιστές σταματήστε την στείρα άρνηση και προσφέρετε για μία φορά μία πρόταση. Επιτέλους.

Βουλώστε το και εσείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, νομάρχες, δήμαρχοι και κοινοτάρχες. Σταματήστε να κατακρίνετε συνέχεια την κεντρική εξουσία και κοιταχτείτε στον καθρέφτη για να δείτε τις δικές σας ευθύνες. Που είναι κύριοι οι αντιπυρικές ζώνες; Που είναι ο καθαρισμός των επαρχιακών δρόμων; Που είναι το σχέδιο σας για καταστάσεις κινδύνων; Επιτέλους το να είσαι δήμαρχος δεν είναι μόνο να μαζεύεις τα σκουπίδια, να φτιάχνεις καμιά πλατεία και να κάνεις πολιτιστικά πανηγυράκια.

Βουλώστε το και εσείς τηλεοπτικοί αστέρες που μέσα από τους σταθμούς σας κατακρίνετε τους πάντες και τα πάντα. Εσείς κυρίες και κύριοι Στάη, Τρέμη, Χατζηνικολάου, Ευαγγελάτο, Κακαουνάκη, Χαρδαβέλα, Στραβελάκη και λοιποί που φωνάζετε και ωρύεστε εκ του ασφαλούς μέσα από τα κλιματιζόμενα στούντιο σας κατακρίνοντας όλους αυτούς που παλεύουν με τις φλόγες.

Ο τόπος αυτή την στιγμή χρειάζεται ψυχραιμία. Χρειάζεται κοινή προσπάθεια. Ευθύνες υπάρχουν. Αλλά δεν είναι της παρούσης. Τώρα προέχει να σωθούν οι ανθρώπινες ζωές και οι περιουσίες και να σβήσουν οι φωτιές. Αύριο είναι η μέρα της ανασυγκρότησης και της βοήθειας προς τους πληγέντες. Η οποία πρέπει να είναι άμεση. Εκεί θα κριθείτε όλοι. Ας το έχετε υπόψην σας.

Υ.Γ Δεν μπορώ να μην εξάρω όμως τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ Άρη Πορτοσάλτε για τον τρόπο με τον οποίο κάλυπτε τα γεγονότα και βοηθούσε όσους επικοινωνούσαν μαζί του. Ευτυχώς υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: