Τρίτη 22 Μαΐου 2007

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΟΛΟΓΕΙΝ

Σήμερα το απόγευμα κάνοντας ζάπινγκ έπεσα πάνω σε συνέντευξη του προέδρου του ΛΑΟΣ και ευρωβουλευτή Γιώργου Καρατζαφέρη. Μέσα στο παραλήρημά του υποσχέθηκε:

- Στοπ στην φτώχεια. Πλήρης επαγγελματική αποκατάσταση για όλους τους 'Έλληνες. Όσοι δεν κατορθώσουν να βρουν δουλειά θα ενταχθούν στον στρατό σαν οπλίτες πενταετούς θητείας. (Αν υπολογίσουμε δηλαδή 6 εκατομμύρια εργατικό δυναμικό με 10% περίπου ανεργία μιλάμε για 600.000 οπλίτες επιπλέον, δύναμη φαντάζομαι ίση με αυτή της Μεγάλης Βρετανίας).

- Ελεγχόμενη μετανάστευση μέχρι 4% επί συνόλου του γενικού πληθυσμού. Οι μετανάστες θα προέρχονται από πολλές διαφορετικές χώρες και όχι μόνο από μία, ούτως ώστε να ασκούνται πιέσεις στις κυβερνήσεις των χωρών τους να ψηφίζουν υπέρ των ελληνικών θέσεων στον ΟΗΕ (δεν αστειεύομαι το είπε ακριβώς έτσι). Οι μετανάστες θα καλύπτουν συγκεκριμένες επαγγελματικές ανάγκες σε συγκεκριμένες περιοχές (π.χ. σουβλατζήδες λέω εγώ στη Καλαμάτα).

- Σεβασμός του ελληνικού τρόπου ζωής, Κύριε μετανάστη ήρθες στην Ελλάδα θα ζεις όπως οι Έλληνες (να και η επίδραση από τον Σαρκοζύ). Βέβαια δεν διευκρίνισε ποιον ελληνικό τρόπο ζωής εννοεί, του Κολωνακίου ή του χωριού μου στην Μάνη όπου η θειά της μάνας μου φοράει μαντίλα μεγαλύτερη και από την μουσουλμανική.

- Αναδιανομή του πλούτου. Τα υπερκέρδη των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου στον λαό. Θα ανεβαίνουμε τόνισε αλλά όλοι μαζί (Μαρξ ζεις εσύ μας οδηγείς).

- Κατώτατη σύνταξη για όλους τα 750 ευρώ ανεξαρτήτως εάν πλήρωσες ένσημο στην ζωή σου ή όχι. Υποσχέθηκε βέβαια bonus σε αυτούς που είχαν την καλή θέληση να πληρώσουν ασφαλιστικές εισφορές (εκεί βέβαια τα μπέρδεψε λίγο και με την εφορία) αλλά δεν διευκρίνισε το ύψος και το πως θα υπολογίζεται.

- Και βέβαια ανεξάρτητη και υπερήφανη εξωτερική πολιτική. ('Όλε )

Τα πιο πάνω μπορεί να προκαλούν γέλιο αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ επικίνδυνα. Είναι επικίνδυνα γιατί το ακροατήριο στο οποίο απευθύνονται συνεχώς διευρύνεται. Όλο και περισσότεροι πολίτες έλκονται από αυτές τις ιδέες. Αυτή είναι η μεγάλη ευθύνη των μεγάλων κομμάτων αλλά πολύ περισσότερο των ΜΜΕ και ιδιαίτερα των τηλεοπτικών καναλιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: